ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Tjeckiens president mordhotar regeringschefen

  • Miloš Zeman, president i Tjeckien. Foto: TT
Tjeckiens president Miloš Zeman föreslår att landets premiärminister Bohuslav Sobotka ska avsättas genom att skjutas med ett ryskt automatvapen, skriver Europaportalen.

De båda politikerna har samma socialdemokratiska bakgrund. President Miloš Zeman har dock blivit mer och mer extrem i sina åsikter och uttalanden i takt med att flyktingkrisen har växt. Han har bland annat jämfört flyktingar som söker skydd i Europa med en tsunami, skriver Europaportalen.

Tidigare i veckan fick han frågan hur regeringen skulle kunna bli av med premiärminister Bohuslav Sobotka.

"Om man vill bli av med en politiker finns det bara ett demokratiskt sätt och det är fria val. Sen finns även ett odemokratiskt sätt och det stavas Kalasjnikov", sade Miloš Zeman, rapporterar tjeckisk radio enligt Europaportalen.

Premiärminister Bohuslav Sobotka har varit en av landets tuffaste motståndare mot flyktingfördelningen inom EU. Han kommenterade uttalandet med att Tjeckien sannolikt är det enda landet i den civiliserade världen där presidenten kan uppmana till mord på regeringschefen.

"Jag kan hantera det men det stör mig att Zeman skrämmer mina barn, min familj och mina vänner", sade han.

Tyck till