ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ryssland vill dra åt kranarna

  • Foto: TT
Ryssland vill diskutera produktionssänkningar med Saudiarabien och andra länder inom oljekartellen Opec i syfte att ge stöd till oljepriserna. Det uppgav Nikolai Tokarev, chef för oljeledningsmonopolet Transneft, enligt Reuters.

Tokarev sade att oljebolagschefer och regeringsföreträdare träffats i Moskva på tisdagen, där man kommit fram till att man behöver diskutera med Opec för att ge stöd till priserna.

Det är den tydligaste indikationen hittills om ett möjligt samarbete mellan Ryssland och oljekartellen för att försöka vända på utbudsöverskottet i marknaden.

Det uppges dock fortsatt vara en lång väg att gå från att inleda diskussioner till faktiska produktionssänkningar från ryska producenter, där många hävdar att det finns tekniska svårigheter med neddragningar av produktionen och att det kan leda till att Ryssland tappar marknadsandelar till konkurrenter.

Tyck till