ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ekonomiska skäl dominerar asylansökningar i EU

  • Foto: Virginia Mayo/TT

Över hälften av alla flyktingar inom EU har ekonomiska motiv och därmed ingen rätt till asyl, enligt EU-kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans.

Enligt den nederländske socialdemokraten Frans Timmermans flyr en majoritet av de som har tagit sig till Europa det senaste året av ekonomiska skäl och inte från förföljelse, skriver Europaportalen.

"Det handlar om 60 procent av alla flyktingar. Det är människor som man kan anta inte har en enda anledning att ansöka om flyktingstatus", sade Frans Timmermans, till nederländska public service NOS, tidigare i veckan, skriver Europaportalen.

Uppgifterna baseras på ännu ej publicerade siffror från EU:s gränsbyrå Frontex. De flesta kommer från nordafrikanska länder och bör avvisas, enligt Frans Timmermans, som är EU-kommissionens tyngste ledamot efter ordförande Jean-Claude Junker.

"För att hålla kvar stödet för flyktingmottagandet måste de människorna så snart som möjligt avvisas. Det skulle göra en enorm skillnad om detta skedde", sade han.

Tyck till