ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Världsbank drar ned prognos för järnmalm, nickel och koppar

Världsbanken bedömer att järnmalmen kommer att vara den råvaran som får det tyngst i år.

Det visar World Banks Commodity Markets Outlook i sin senaste utgåva. Världsbanken släpper fyra stycken utblickar inom råvaror per år.

Enligt Världsbanken kommer billigt utbud att fortsätta att levereras vilket sätter press på priset. Dessutom är efterfrågan nära toppnivåer. Världsbanken bedömer att priset kommer att vara 42 dollar per ton under året. Det går att jämföra med 59,90 vilket banken förutspådde i sin förra utgåva.

När det gäller nästa år sänks prisprognosen med 28 procent till 44,10 dollar per ton. Världsbanken förväntar sig inte heller något prisrally på lite längre sikt. Banken tror att priset kommer att ligga under 50 dollar per ton till 2019 för att sedan nå 51 dollar i slutet av det här decenniet.

Prognoserna för nickel och koppar kapades med 16 respektive 9 procent.

Tyck till