ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA: Rapportbesvikelser ger kursfall

Wall Street startade onsdagshandeln i rött tyngt av oljan och rapportbesvikelser. Marknaden orkade således inte försvara tisdagens rally samtidigt som investerare blickade mot kvällens räntebesked.

Strax efter klockan 16 noterades Dow Jones Industrial Average 1 procent ned till 16.011 medan det bredare S&P 500 sjönk 0,6 procent till noteringen 1.891. Tekniktunga Nasdaq Composite backade samtidigt 1,1 procent till 4.519 tyngt av Apple.

Omkring 140 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 250 miljoner aktier omsatts.

"Det känns som att Apples rapport filtreras genom marknaden som väntar på Fed. Det finns en viss oro att Fed inte ska vara så duvaktigt som många hoppas på", sade Ben Kumar, investeringschef vid Seven Investment Management i London, till Bloomberg News.

Huvudfokus för investerare ligger på policybeskedet från Federal Reserve klockan 20.00, denna gång utan presskonferens eller nya prognoser. Inga åtgärder väntas denna gång och marknaden har generellt dragit ned förväntningarna om höjningar i år. Fed-ledamöternas medianprognos i december på fyra höjningar känns avlägsen så här i början av året.

Med minus 5 procent var Apple det största sänket inom S&P500 och påverkade även det breda börshumöret. Teknikjätten slog vinstförväntningarna men guidade för svagare försäljning än väntat för kommande kvartal vilket ogillades.

Försäljningsnedgången kan tolkas som att marknaden för smarta telefoner börjar bli mättad och att bolagets expansion i Kina inte är tillräcklig för att upprätthålla den långa perioden av tillväxt.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 3 punkter till 2,02 procent.

Tyck till