ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

TDC rasar 15 procent efter klena prognoser

Den danska teleoperatören TDC:s aktie faller kraftigt i inledningshandeln på Köpenhamnsbörsen, efter att ha lämnat svaga prognoser för 2016, en nedjusterad utdelningspolicy, samt en goodwillnedskrivning i det fjärde kvartalet om 4,6 miljarder danska kronor.

"Det är mycket nedslående besked om utsikterna för 2016 - särskilt när det gäller förväntningarna på kassaflöden - och det är väldigt trist att utdelningen kapas. Det vittnar om press på intäkterna och på kreditnyckeltalen, som nu är ännu större än vad de minst optimistiska väntat sig", sade Michael Friis Jørgensen, analytiker vid Alm. Brand Markets, i en kommentar till Ritzau Finans.

Vid klockan 9.15 var TDC-aktien ned 15 procent.

Tyck till