ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Studieförbund betalar tillbaka bidrag efter fusk

Studiefrämjandet i Umeåregionen har ägnat sig åt omfattande bidragsfusk. Nu tvingas studieförbundet betala tillbaka nio miljoner kronor i statsbidrag, skriver Västerbottens-Kuriren.

"Jag har absolut aldrig varit med om någonting liknande, det är en extrem situation som har varit i Umeå och jag tror att väldigt många känner sig förda bakom ljuset", säger Britten Månsson-Wallin, generalsekreterare i Folkbildningsrådet, till VK.

Tidningen avslöjade fusket inom studieförbundet i våras och nu har Umeå kommuns och Studiefrämjandets egna undersökningar bekräftat att uppgifterna stämmer.

Studieförbundet har bland annat tagit emot både kommunala och statliga bidrag för verksamhet som aldrig bedrivits. Cirkelledaren Gustav Gustavsson, som inte existerar i verkligheten, hade hand om 257 kurser. Även annan påhittad verksamhet har Studiefrämjandet i Umeåregionen fått stöd till.

Tyck till