ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Schweizisk bank gör upp med USA

Den schweiziska banken HSZH Verwaltungs har kommit överens med det amerikanska justitiedepartementet. Banken ska betala 49 miljoner dollar, närmare 420 miljoner svenska kronor, för att slippa ett eventuellt åtal om att ha hjälpt amerikanska skatteflyktingar.

Onsdagens avtal är det sista av en lång rad uppgörelser som gjorts sedan justitiedepartementet införde ett program 2013. Programmet innebär att förutom att betala straffavgifter ska bankerna bland annat också lämna information om konton som amerikanska skattebetalare kan kopplas till.

Totalt har 80 schweiziska banker betalat mer än 1,3 miljarder dollar, drygt 11 miljarder svenska kronor, i straffavgifter.

Tyck till