ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Rekordförsäljning för Lamborghini i fjol

Italienska sportbilar var hett eftertraktade i fjol. Det bevisar nya siffror från den Volkswagen-ägda sporttillverkaren Lamborghini som sålde rekordhöga 3.245 fordon under 2015, enligt ett pressmeddelande.

De stora framgångarna under året har gjort att bolaget nu valt att trappa upp anställningstakten inför lanseringen av den nya modellen, Urus SUV.

Enligt bolagets vd Stephan Winkelmann avser man att rekrytera 150 nyanställda som skall jobba med tillverkningen av bolagets första SUV-modell. Prislappen för en Urus SUV kommer att ligga på cirka 180.000 euro, cirka 1,67 miljoner kronor.

Samtidigt vill man fördubbla storleken på bolagets nuvarande produktionsanläggning i Sant’Agata Bolognese, Italien. Tanken är att lanseringen av Lamborghinis nya modell skall understödjas med hjälp av en utökad personalbas på 320 personer.

"Vi förbereder oss för banbrytande förändringar med införandet av vår tredje modell 2018, vilket tyder på en stabil och hållbar tillväxt för vårt företag", sade Stephan Winkelmann.

Vad är DIN bil värd? Kolla med ditt regnummer! (Extern tjänst)

Tyck till