ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Räntor och valutor: USA-räntor ned efter Fed-besked

Amerikanska statspappersräntor sjunker sjunker något i såväl långa som korta löptider, efter Federal Reserves räntebesked på onsdagskvällen. Dollarn handlas samtidigt aningen svagare mot euron och japanska yen.

Fed-kommittén meddelade att målintervallet för dagslåneräntan, Fed funds, lämnas oförändrad på mellan 0,25 och 0,50 procent, vilket var i linje med förväntningarna.

Samtidigt upprepades budskapet om att FOMC antar att den ekonomiska utvecklingen kommer att ske på ett sätt som talar för "endast gradvisa höjningar" i Fed fundsräntan.

Kommittén gjorde samtidigt vissa justeringar i uttalandet som antyder att man blivit mer osäker beträffande utsikterna. Tidigare budskap om att man är "rimligt säker" på att inflationen kommer att stiga, och att riskerna mot utsikterna är balanserade finns inte med i januari-uttalandet

I stället lade kommittén till ett budskap om att man noga bevakar den globala ekonomiska och finansiella utvecklingen och utvärderar implikationerna för arbetsmarknaden och inflationen, och för riskbalansen beträffande utsikterna.

Omkring 40 minuter efter räntebeskedet noterades tvåårsräntan till 0,845 procent, att jämföra med 0,885 procent strax före. Tioårsräntan handlades till 2,01 procent, ner från 2,04 procent.

På valutamarknaden handlades euron till 1:0902 mot dollarn, upp från 1:0875 strax före räntebeskedet. Mot japanska yen handlades dollarn samtidigt ner till 118:75 från 118:95.

Tyck till