ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

New York: Apple rasade och tyngde börsen

  • Foto: Richard Drew/TT

Det var slagigt på Wall Street som tillslut stängde onsdagshandeln i rött efter Feds räntebesked.

Vidare tyngde rapporterande bolag som Apple och Boeing medan oljan höll sig på plus.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average 1,4 procent lägre till 15.994, det bredare S&P 500 sjönk 1,1 procent till noteringen 1.882. Tekniktunga Nasdaq Composite backade 2,2 procent till 4.468.

Omkring 1.100 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 2.100 miljoner aktier omsatts.

"Om Fed oroar sig för var ekonomin är på väg då är marknaden orolig för att Fed är orolig för var ekonomin barkar. Till detta kan vi addera oro kring var den globala tillväxten och oljan är på väg vilket ger en guppig marknad", sade Robin Anderson, senior ekonom vid Principal Global Investors i Iowa, till Bloomberg News.

Vid kvällens räntemöte lämnade Fed räntan oförändrad vid 0,25-0,50 procent vilket motsvarade förväntningarna. En större uppmärksamhet riktades mot den globala ekonomiska och finansiella utvecklingen, som ska "bevakas noga" och budskapet om riskerna ändrades från "balanserade" till "avvaktande, men budskapet om framtida räntejusteringar var oförändrat.

Apple var det största sänket inom S&P500 med minus 6,5 procent för ett av världens största företag. Teknikjätten slog vinstförväntningarna men guidade för svagare försäljning än väntat för kommande kvartal vilket ogillades av marknaden.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 2 procent.

Tyck till