ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Live från onsdagens rapportflod

Live Blog Rapportmorgon
 
Live Blog Rapportmorgon
 
Jättarna Nordea och Ericsson presenterar sina fjärde kvartal. Dagens industri rapporterar direkt.

SAMTLIGA RAPPORTDATUM.

Både telekomjätten Ericsson och storbanken Nordea leverared rapporter som i huvudsak landade i linje med förväntningarna.

Inför Nordeas rapport låg ljuset framför allt på utdelningen. Nordea höll sig till förväntningarna och föreslår en utdelning på 0,64 euro per aktie (0,62 kronor), i linje med förväntningarna. Storbanken lanserade också en ny utdelningspolicy som lovar en "årlig ökning" av utdelningen. Tidigare hade Nordea en policy om att utdelningen skulle vara minst 75 procent av vinsten per aktie.

Analytikerna håller ögonenEricssons effektiviseringsprogram som ska genererar besparingar på 9 miljarder kronor jämfört med 2014 års nivå till nästa år. Några större effekter väntas inte förrän i slutet av året men i en kommentar skriver vd Hans Vestberg att rörelseomkostnaderna minskade med drygt 10 procent under det andra halvåret 2015 jämfört med samma period föregående år.

Tyck till