ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

JP Morgan Chase inför kortfria bankautomater

  • Foto: Colourbox
JP Morgan Chase har planer på att installera kortfria bankautomater senare i år.

Med hjälp av mobilen som redskap skall kunder kunna plocka ut kontanter eller initiera andra transaktioner, sade en talesman för investmentbanken. Det rapporterar CNBC.

Enligt bolagsrepresentanten Michael Fusco kommer den första generationen av dessa nya automater att erbjuda uttag med hjälp av en kod som matas in. Tillgång till koden finns på bankens mobilapp, sade Fusco, som tillade att beloppsgränsen för uttag kommer att uppgå till upp till 3.000 dollar, motsvarande 25.600 kronor.

Industriskiftet mot mer tekniska lösningar kommer dock inte helt att utplåna yrket som kassör, uppgav Fusco. De kommer att fortsätta sitta i bolagets filialer och hjälpa till med speciella kundtransaktioner, sade han. Däremot tänker banken flytta på vissa av dem från disken till golvet för att hjälpa kunder med att navigera de nya maskinerna.

Tyck till