ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Hedgefondsstjärnan tror inte på Kina och Saudiarabien

  • Foto: Richard Drew/TT

Hedgefondstjärnan Bill Ackmans hedgefond Pershing Square hade ett uselt år 2015 med en avkastning på -19,3 procent. En tungt vägande faktor var kursraset för läkemedelsbolaget Valeant, där Pershing Square är storägare.

För framtiden har Bill Ackman korta positioner mot Kina och Saudiarabien, enligt nättidningen Business Insider.

Positionerna mot den kinesiska yuanen och den saudiarabiska riyalen började byggas upp i somras, men de har inte skapat några större vinster hittills. Både Kina och Saudiarabien har, oklokt enligt Bill Ackman, valt att behålla valutakopplingarna mot den amerikanska dollarn.

De båda valutainvesteringarna har dock fortfarande en attraktiv risk/reward enligt Bill Ackman, som därför har valt att behålla dem.

Tyck till