ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Handels kräver löneökningar på 750 kronor

Fackförbundet Handels kräver löneökningar på 750 kronor i månaden i den kommande avtalsrörelsen. Det skriver Handels i ett pressmeddelande på onsdagen.

Kravet är att lönerna ska höjas med 750 kronor för både för butiks- och lageranställda och att lägstalönerna ska höjas lika mycket.

Tommy Tillgren, förste vice ordförande i Handels, sade vid en pressträff att kravet i kronor ger större procentuella löneökningar än industrins krav, vilket är viktigt för att kvinnor och lågavlönade inte ska halka efter.

Handels ordförande Susanna Gideonsson sade att industrin kommer att sätta ett första, indirekt, märke i avtalsrörelsen och att Handels sedan siktar på att sätta ett andra märke i kronor för lågavlönade, "jämställdhetsmärket".

Hon avfärdade arbetsgivarnas krav på frysta lägstalöner.

"Då får vi än större skillnader mellan kvinnor och män och olika grupper på svensk arbetsmarknad", sade hon.

Hon sade också att dagens konjunkturbarometer från Konjunkturinstitutet visar att handeln går bra.

"För sjätte månaden i rad har handeln ett mycket starkare läge än normalt. Handeln i Sverige mår mycket bra och de kommer att kunna bära de krav vi har", sade Susanna Gideonsson.

Bland Handels övriga krav finns att heltid och tillsvidare ska vara norm och att tidsbegränsade anställningar ska regleras.

Tyck till