ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Fingerprint: "Är som Janne Boklöv"

  • Foto: TT
Fingerprint Cards påminner om backhopparen Jan Boklöv. Det säger ABG Sundal Colliers analyschef Christer Linde, som intervjuas av VA Finans med anledning av ABG-analytikern Per Lindbergs kritiska analys av Fingerprint Cards i förra veckan.

"Det är såklart kvalificerade gissningar från oss, men med Fingerprint är det lite som med backhopparen Jan Boklövs V-stil. Han var bäst när han var ensam om stilen, men sedan kom alla andra ikapp", säger Christer Linde till VA Finans.

Christer Linde påpekar att få aktier har varit så omtalade som Fingerprint Cards.

"Aldrig har en aktie varit föremål för så mycket frenesi. Endast i sällsynta fall har en ledningsgrupp tagit så påfallande lätt på konkurrenters förmåga. Sällan har ett företag blivit så generöst prissatt", säger han.

ABG Sundal Coller anser att prissättningen av aktien får bolagen under dotcom-eran att blekna. Värderingen av Fingerprint till 120 miljoner kronor per anställd är orimlig enligt banken, som jämför med att Ericsson värderas till under 2 miljoner per anställd. Enligt ABG Sundal Collier saknar Fingerprint de fysiska resurserna och den kompetens som krävs för att hålla tillräcklig fart i utvecklingen.

ABG-analysen har fått hård kritik på flera olika internetforum. Det är inget Christer Linde fäster någon vikt vid.

"Vi släpper inte en analys för att göra någon glad eller ledsen, ABG Sundal Collier skapar oberoende analyser som kan ge ett mervärde för kunderna. Vi är medveta om att Fingerprint har blivit en folkaktie, men kan konstatera att aktien inte är lika populär bland institutionella investerare", säger han till VA Finans.

På onsdagen har Fingerprint Cards stigit 3,1 procent till 469 kronor.

Tyck till