ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

USA-börsen: Apple vänder upp

Ett oljepris på plus och övertygande kvartalsrapporter lyfte Wall Street som några timmar in i tisdagens session låg på plus.

Strax efter klockan 18 noterades Dow Jones Industrial Average 1,6 procent upp till 16.133 medan det bredare S&P 500 steg 1,2 procent till noteringen 1.899. Tekniktunga Nasdaq Composite klättrade 0,9 procent till 4.558.

Omkring 380 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 830 miljoner aktier omsatts.

"Rapporterna har inte varit katastrofala varför oron över att ett svagt Europa skulle spilla över på USA har börjat försvinna. Att oljan verkar sätta någon typ av botten hjälper också och Fed lär avvakta en tid", sade Bill Schultz, chefsinvesterare vid McQueen, Ball & Associates, till Bloomberg News.

WTI-oljan lyckades ta sig över och hålla sig kring 31 dollar per fat efter måndagens stora ras vilket gav bränsle till aktiemarknaden.

Enskilda aktier som gjorde avtryck var tungviktarna Exxon och Chevron som steg. Vidare ökade Freeport-McMoran drygt 3 procent. Gruvbolaget stärktes av råvaruhaussen och nyheten att bolaget ska snabba på sina aktiviteter att stärka den ansträngda balansräkningen.

Apple, som inledningsvis var ned 1 procent, hade vänt upp med motsvarande. Teknikjättens rapport väntas efter börsstängning med fokus på försäljning av Iphones och utvecklingen i Kina. Aktien har backat 13 procent sedan förra kvartalsrapporten.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 2,00 procent.

Tyck till