ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

"Sverige kan vara i krig om några år"

  • Arkivbild. Livgardet intar Stureplan. Försvarsmakten i övning 2014. Foto: Henrik Montgomery/TT

Sverige kan vara i krig inom några år. Den slutsatsen drar Sveriges arméchef, generalmajor Anders Brännström, i ett dokument, rapporterar Expressen.

Nästa vecka inleder Försvarsmakten de så kallade Markstridsdagarna i Boden. Då genomför armén tillsammans med andra myndigheter övningar för att utveckla och testa den svenska markstridsförmågan.

De som bjudits in till Markstridsdagarna har fått en broschyr sänt till sig. I den hälsar Sveriges arméchef, generalmajor Anders Brännström, deltagarna välkomna och analyserar omvärldsläget. Och Anders Brännström drar slutsatsen att Sverige inom några år kan ligga i krig.

"Det omvärldsläge som vi upplever och som också framgår av inriktningsbeslutet leder till slutsatsen att vi kan vara i krig inom några år. För oss inom armén gäller att med all kraft vi kan uppbringa genomföra det som framgår av de politiska besluten.", skriver han i broschyren enligt Expressen som läst inbjudan.

Anders Brännström konstaterar också att omvärldsläget gör att ”det är ett extra påtagligt allvar” i Försvarsmaktens verksamhet nu jämfört med tidigare.

"Alla inom armén och alla som kan stödja oss behöver förenas i arbetet för en bättre krigsduglighet".

Överbefälhavaren Micael Bydén har tidigare sagt att det inte finns något militärt hot mot Sverige.

Tyck till