ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Olja och rapporter gav börslyft i New York

  • Foto: Richard Drew / TT

Rally i oljan och övertygande kvartalsrapporter lockade fram köpare som tog Wall Street högre i tisdagshandeln. Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average 1,8 procent högre till 16.167, det bredare S&P 500 steg 1,4 procent till noteringen 1.903. Tekniktunga Nasdaq Composite ökade 1,1 procent till 4.567.

Omkring 819 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 1.800 miljoner aktier omsatts.

"Oljan har gjort bra ifrån sig i dag vilket till stor del förklarar börsrallyt. Kvartalsrapporterna börjar trilla in, dessa har hjälpt indexen", sade Michael Antonelli, aktiemäklare vid Robert W. Baird, till Bloomberg.

WTI-oljan, som tidvis dippade under den psykologiskt viktiga 30-dollarsnivån under måndagen, noterades åter tydligt över 30 dollar per fat vilket fick fart på bland annat oljeaktier. Tungviktarna Exxon och Chevron bidrog båda till indexuppgången.

Bland de rapporterande bolagen var Coach en av vinnarna efter att ha stängt 10 procent högre. USA:s största tillverkare av lyxväskor lyckades för första gången på tio kvartal öka försäljningen tack vare ny design.

Ännu bättre gick det för Sprint som steg nära 20 procent. Teleoperatören, som är USA:s fjärde största, levererade ett ebitda-resultat som var bättre än väntat samt en höjd helårsprognos. På måndagen rasade aktien 15 procent på rykten om personaluppsägningar, men inga besked om detta fanns i delårsrapporten.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 2,00 procent.

Tyck till