ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kinas centralbank tillför 440 miljarder till marknaden

Kinas centralbank, PBOC, tillförde 440 miljarder yuan till marknaden på tisdagen via omvända repor. Det var den största volymen som tillförts på tre år.

Det rapporterar Bloomberg News.

PBOC fortsätter därmed att flöda marknaden med likviditet inför det kinesiska nyåret. Hittills under januari har centralbanken tillfört netto omkring 1.600 miljarder yuan via olika utlåningsverktyg och banken planerar att arrangera kortsiktiga lån för 1.600 miljarder samt upp till 800 miljarder i medelfristiga låneprogram.

Marknadsaktörer säger till Bloomberg News att de stora marknadsoperationerna signalerar att PBOC ännu är motvilliga att genomföra breda lättnadsåtgärder, som sänkning av reservkraven, på grund av oro för depreciering av yuanen. Men samtidigt visar de stora likviditetsvolymerna att centralbanken är fast beslutna att bibehålla ackommoderande penningmarknadsförhållanden.

Overnighträntan för faslands-yuan, CNY, sjönk för fjärde dagen i rad på tisdagen och noterades till 1,94 procent, 2 punkter lägre än på måndagen. Räntan på ettåriga ränteswappar, den fasta räntenivå en investerare får betala mot att erhålla rörlig sjudagarsränta, sjönk 3 punkter, till 2,31 procent.

Tyck till