ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

JP Morgan Chase betalar miljarder till Lehman Brothers

JP Morgan Chase har gått med på att betala 1,42 miljarder dollar, drygt 12 miljarder kronor, kontant i en uppgörelse för att lösa en stor del av fordringarna i en stämning på 8,6 miljarder dollar från den kraschade investmentbanken Lehman Brothers. Det skriver Wall Street Journal.

Lehman hade anklagat JP Morgan för att olagligt ha tvingat dem att lämna över flera miljarder dollar i säkerheter veckorna innan Lehman kraschade i september 2008. Uppgörelsen löser inte alla fordringar, men täcker den stora delen av stämningen och möjliggör för Lehman att efter konkursen göra en ytterligare utbetalning på 1,5 miljarder dollar till sina kreditgivare.

JÄMFÖR PRIVATLÅN. Hitta bästa räntan här! (Extern tjänst)

Tyck till