ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Hon äger mest aktier och fonder i regeringen

  • Foto: Vilhelm Stokstad /TT

Framtidsminister Kristina Persson (S) äger fonder, aktier och fastigheter värda 28 miljoner kronor. Sex ministrar, varav finansminster Magdalena Andersson är en, äger inga aktier eller fonder överhuvudtaget, visar en genomgång som DN gjort.

Kristina Persson äger aktier och fonder för totalt 13,3 miljoner kronor och står därmed för hela 78 procent av ministrarnas samlade portföljer, som sammanlagt är värda drygt 17 miljoner kronor. Hennes största innehav är i en penningmarknadsfond. Utöver aktierna och fonderna äger Kristina Persson två skogsfastigheter i området kring Östersund med ett sammanlagt taxeringsvärde på 15 miljoner kronor, skriver DN.

Kristina Persson kommer från en känd finansfamilj i Jämtland som har stora innehav i bil- och skogsbranschen. Hon är dock utköpt ur familjebolaget Persson Invest sedan 1992.

Näst störst värdepappersinnehav har justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) med ett fondinnehav på drygt 700.000 kronor.

Sju ministrar äger inga värdepapper överhuvudtaget. Dessa ministrar är utrikesminister Margot Wallström, kulturminister Alice Bah Kuhnke, finansminister Magdalena Andersson, energiminister Ibrahim Baylan, socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och infrastrukturminister Anna Johansson.

Tyck till