ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

H&M grusar tennisen

  • Karl-Johan Pesson, H&M:s vd, och Tomas Berdychm, vinnare av Stockholm Open 2015. Foto: TT

Efter tre år som en av huvudsponsorerna av tennistävlingarna Stockholm Open och Swedish Open hoppar klädkedjan H&M av.
H&M avslutar även sitt treåriga samarbete med världsfemman Tomas Berdych.

”Att vi inte förnyat vårt avtal med Tomas Berdych är inget dramatiskt. Vi är väldigt nöjda med det samarbete vi haft, och Tomas har varit en fantastisk sportpersonlighet både på och utanför tennisplanen. Men nu väljer vi att koncentrera oss på hela vårt H&M Sport-koncept”, säger Håcan Andersson, presskontakt på H&M.

H&M är bland annat även huvudsponsor och officiell klädleverantör till Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, och de svenska OS-trupperna.

Tomas Berdych var H&M:s första varumärkesambassadör inom tennis, och samarbetet gick bland annat ut på att han använde H&M:s kläder på och utanför banan. Han var även delaktig i H&M:s första tenniskollektioner.

”Jag älskar mode och det är perfekt att nu ha H&M till hjälp för att utveckla min beklädnad på och utanför banan”, sa Tomas Berdych inför det nya samarbetet till sportsajten Sportspro Media.

Tomas Berdych är de två senaste årens If Stockholm Open-vinnare och är just nu i kvartsfinal i Australian Open. Han spelar nu i Adidas i stället för i H&M.

Håcan Andersson på H&M menar att det är ”naturligt” att klädkedjan inte heller förlänger kontraktet som huvudsponsor av tennistävlingarna If Stockholm Open, Skistar Swedish Open och Collector Swedish Open.

Planerar ni något annat samarbete i stället?
”Inte inom någon specifik sport”, säger Håcan Andersson.

H&M är sedan tidigare engagerat i ridsport och sponsrar bland andra de svenska hoppryttarna Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson.

Även samarbetet med exproffset Thomas Johansson, som anlitades 2013 för att leda H&M:s tennissatsning, har avslutats. Thomas Johansson avböjer att kommentera.

”Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Thomas Johansson och utesluter inte att jobba med honom på konsultbasis i framtiden”, säger Håcan Andersson på H&M.

Tennistävlingarna Skistar Swedish Open, Collector Swedish Open och If Stockholm Open drivs av sport- och underhållningsföretaget Lagardère Sports.

”Vi är enormt glada för åren tillsammans med H&M. Det har varit ett stort privilegium att få arbeta tillsammans med ett svenskt globalt företag av H&M:s dignitet. Vi arbetar nu med alternativ som ersättare till H&M i både Stockholm och Båstad”, säger Christer Hult, Executive Director Tennis Europe för Lagardère.

Tyck till