ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Europabörser: Vände upp med oljan

Europabörserna hämtade igen inledande nedgångar och lyckades således stänga tisdagshandeln tydligt på plus med stöd av oljan och rapporter.

Vid 17.30-tiden noterades Euro Stoxx 50-index 1,1 procent högre. Tyska DAX steg 1 procent efter att ha startat sessionen vid minus 1,8 procent, franska CAC 40 var 1,2 procent högre.

Nordsjöoljan klättrade 3 procent efter måndagens fria fall vilket gav bränsle till råvarurelaterade aktier. I London rusade Tullow Oil 10 procent och Anglo American, världens femte största gruvbolag, 12 procent.

På rapportfronten övertygade Royal Philips med ett högre resultat än väntat, tack vare ökad efterfrågan på medicinsk utrustning i USA och Kina. Aktien i den nederländska elektronikkoncernen stängde drygt 5 procent högre.

Ännu bättre gick det för Siemens som avslutade sessionen på plus 9 procent. Industrikonglomeratet och ABB-konkurrenten har höjt sina vinstförväntningar för 2016 tack vare en stark start på det nya året.

Avslutningsvis hade flygbolaget Easy Jet motvind med minus 3 procent, i spåren av lägre försäljning än väntat i första kvartalet.

Tyck till