ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bildt tippas bli minister i Ukraina

  • Carl Bildt. Foto: Janerik Henriksson/TT

Enligt en ukrainsk nyhetssajt kan Sveriges tidigare stats- och utrikesminister Carl Bildt bli aktuell som premiärminister i Ukraina. En uppgift som inte stämmer enligt Carl Bildt själv. Det skriver DN.

Det är den ukrainska nyhetssajten Glavcom som publicerade de sensationella uppgifterna som fått stor spridning i ryska medier. Enligt Glavcoms källor arbetar Ukrainas presidentadministration aktivt med att rekrytera Carl Bildt parallellt med andra alternativ, skriver DN.

Glavcom skriver att Carl Bildt antagligen är den mest oväntade kandidaten men enligt tidningens källor överväger presidentadministrationen på allvar att erbjuda Carl Bildt jobbet. Bland annat ska han som erkänd västerländsk politiker kunna förhandla med utländska kreditgivare. Carl Bildt själv avfärdar dock uppgifterna, skriver DN.

”Ukraina har en mycket bra premiärminister. Finns ingen anledning att byta. Och att jag skulle kunna vara aktuell saknar varje aktualitet”, skriver Carl Bildt i ett mejl till DN. 

Tyck till