ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Återhämtningen i oljan blir långsam

  • Foto: Fernando Llano/TT

Återhämtningen i oljan kommer att bli långsammare denna gång än den varit under tidigare chocker de senaste 30 åren. Nedåtriskerna är också fortsatt betydande. Det skriver Världsbanken i sin kvartalsvisa rapport om råvarumarknaderna, enligt Bloomberg News.

De sänker sin prognos för oljepriset till i genomsnitt 37 dollar per fat i år från 51 dollar per fat i oktoberprognosen. Därefter väntas en uppgång till 48 dollar per fat 2017 och 51 dollar per fat 2018.

"Vi kommer sannolikt att få leva med låga priser för olja och råvaror under en tid. Medan vi ser viss sannolikhet för att råvarupriserna ska stiga något under de kommande två åren, så kvarstår betydande nedåtrisker", skriver John Baffes på Världsbanken.

Världsbanken sänker prognoserna för 37 av 46 råvaror.

Tyck till