ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Aktier att köpa om du tror på USA-recession

  • Foto: TT / COLOURBOX

Tror du att USA är på väg in i en recession? Då har storbanken Goldman Sachs plockat fram ett knippe aktier som kan passa dig. Det skriver Bloomberg.

Goldman Sachs strateger spår att S&P 500 kommer stå i 2.100 i slutet av 2016 vilket gör banken till en av de mer pessimistiska storbankerna trots att det är ett ordentligt lyft från dagens nivå. Även om banken inte tror på någon recession i USA så har de tagit fram ett antal aktier för mer pessimistiska investerare, skriver Bloomberg.

”För investerare som är oroade över en recession bör vår rekommenderade strategi med starka balansräkningar och hög inhemsk försäljning överprestera även i händelse av en konjunkturnedgång. Vi tror dessa strategier bör fortsätta skapa bra avkastning med tanke på den amerikanska ekonomins relativa styrka, en stigande dollar och företagens höga belåning”, skriver Goldman.  

Bland Goldmans favoriter med starka balansräkningar syns bland annat Facebook, Alphabet, Visa, Michael Kors Holdigns, Starbucks, Whole Foods market, 3M, Marathon Petroleum, Verizon Communications samt Chipotle Mexican Grill, skriver Bloomberg.

Är du däremot mer positivt lagd och inte tror på någon recession USA anser Goldman Sachs att det kan vara ett bra köpläge nu. Storbanken trodde inför 2016 på en börsuppgång på 3 procent vilket från dagens nivåer innebär en uppgång på 10 procent exklusive utdelningar.

FACTORING: Låt bankerna slåss om dig som kund. (Extern tjänst)

Tyck till