ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York-börser: Tar stryk av oljepriset

Lätta minusnoteringar syntes i den inledande måndagshandeln på Wall Street som avslutade förra veckan mycket starkt.
Oljan rekylerade vilket bidrog till indexpressen samtidigt som Kimerly-Clark backade på sin rapport.

Strax efter klockan 16 noterades Dow Jones Industrial Average 0,2 procent ned till 16.052 medan det bredare S&P 500 sjönk 0,3 procent till noteringen 1.901. Tekniktunga Nasdaq Composite backade samtidigt 0,1 procent till 4.586.

Omkring 150 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 240 miljoner aktier omsatts.

"Vi startar dagen med oljan på minus, det tar lite av udden från förra veckans rally. Jag skulle inte bli förvånad om vi ser en liten rekyl nu med tanke på den stora uppgången som skedde från onsdag till fredag. Nedgång i oljan är en orsak att ta hem vinster", sade Michael James, på Wedbush Securities i Los Angels, till Bloomberg News.

WTI-oljan backade 2,4 procent efter att förra veckan bjudit på sitt största rally på sju år. En av orsakerna till pressen var att Saudi-Arabian Oil uppgett att företaget inte dragit ned på sina investeringar trots det senaste årets prisras. Energirelaterat var således en av de sämst presterande sektorerna med båda tungviktarna Exxon och Chevron i rött.

Trots att rapportperioden kommit i gång var det ganska tunt på den fronten. Dock fick marknaden syna siffror från Kimberly-Clark, till viss del konkurrent till SCA, som levererade i nivå med förväntningarna. Det räckte inte för marknaden som sänkt aktien 3,5 procent. Konsumentvarugruppen guidade för en lägre vinst för 2016 på grund av starkare dollar och ökade kostnader för marknadsföring vilket tyngde. Bolaget har cirka hälften av sin försäljning utanför USA varför en starkare dollar märkts tydligt på första raden.

Under veckan ska mer än 130 av bolagen inom S&P500 skaka hand med verkligenheten i form av rapporter, vilket kan ge ytterligare ledtrådar kring styrkan i ekonomin. Ett axplock är Apple, Facebook, Procter & Gamble, Boeing och 3M. Av de som redan rapporterat, vilket bland annat är de indextunga bankerna, har 78 procent slagit vinstförväntningarna och 46 procent överskred försäljnings estimaten.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 1 punkt till 2,03 procent.

Tyck till