ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York-börser: Frukosteffekt lyfter Mc Donalds

Några timmar in i måndagshandeln låg Wall Street på minus med press från oljan som gav tillbaka en del från förra veckans uppgångar.
På rapportfronten backade Kimberly-Clark medan Mc Donalds lyfte tack vare stark frukostförsäljning.

Strax efter klockan 18 noterades Dow Jones Industrial Average 0,5 procent ned till 16.009 medan det bredare S&P 500 sjönk 0,7 procent till noteringen 1.894. Tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,6 procent till 4.565.

Omkring 380 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 750 miljoner aktier omsatts.

"Hur mycket vi än vill att saker och ting ska förändras ser vi samma tema spela ut sig som tidigare. Förra veckan tror jag att det fanns en känsla av att allt var klart, den känslan har dalat", sade Eric Wiegard, senior portföljförvaltare vid US Bank i New York, till Reuters.

Trots ett trist börshumör steg Mc Donalds 1 procent efter stark försäljning i det fjärde kvartalet. Försäljningstillväxten var den starkaste på fyra år vilket restaurangkedjan förklarade med att den börjat servera frukost hela dagen.

Lika stor framgång hade inte Kimerly-Clark som backade 2 procent på sin rapport. Bolaget, som till viss del konkurrerar med SCA, levererade i nivå med förväntningarna men guidade för sämre tider vilket ogillades. Starkare dollar och ökade kostnader för marknadsföring väntas tynga för bolaget har cirka hälften av sin försäljning utanför USA.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 3 punkter till 2,02 procent.

Tyck till