ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Lundin borrar i Norge

Lundin Petroleum har påbörjat prospekteringsborrning 16/4-10 på strukturen Fosen, 27 kilometer söder om Edvard Griegfältet och 11 kilometer söder om fyndigheten Luno 2 på Utsirahöjden på den norska kontinentalsockeln.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det huvudsakliga målet med borrningen är att testa kolvätepotentialen och reservoaregenskaper i sandsten från juraperioden. Fosenstrukturen uppskattas innehålla obekräftade prospekteringsresurser om 192 MMboe brutto.

Borrningen förväntas ta cirka 50 dagar.

Lundin Norway är operatör i PL544 med en licensandel om 40 procent. Partners är Lime Petroleum Norway och Bayerngas Norge med licensandelar om 30 procent vardera.

Tyck till