ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Jämnt inför beslut om japanska stimulanser

Enligt vissa ledamöter i Bank of Japans (BOJ) ledning väger det tämligen jämnt (close call) om huruvida styrelsen ska besluta om nya stimulansåtgärder vid fredagens möte.

Det uppger icke namngivna personer med insyn i ärendet för Bloomberg News.

Ledamöterna kommer att bevaka inkommande data och marknadsutvecklingen noga inför mötet. Enligt källorna går det att argumentera för att inflationsutsikterna har försämrats till följd av det fortsatta oljeprisfallet och sämre utsikter för snabbare löneökningar. Å andra sidan har den senaste turbulensen på de globala marknaderna ännu inte påverkat ekonomiska indikatorer i Japan, och vårens löneförhandlingar är inte klara ännu.

Tyck till