ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bloomberg överväger ställa upp i presidentvalet

  • Affärsmannen Michael Bloomberg. Foto: Thibault Camus/TT
Affärsmannen och politikern Michael Bloomberg överväger att ställa upp i det amerikanska presidentvalet.

Den tidigare borgmästaren för New York och grundaren av nyhetsbyrån som bär hans efternamn, uppges ha bett sina rådgivare om att utarbeta en plan som kan se honom ställa upp som en oberoende kandidat i valet. Det skriver The New York Times.

Enligt uppgift ska Bloombergs beslut om att potentiellt träda in i det amerikanska presidentvalet bero på Donald Trumps framgångar på republikan-sidan och Bernie Sanders avancemang bland demokraterna, där Hillary Clinton fram tills nyligen framstått som en solklar presidentkandidat.

Källor med insyn i frågan säger att Michael Bloomberg skall ha informerat sina närmaste vänner och allierade om att han är redo att plöja ned ned en miljard dollar på en eventuell kampanj.

Ifall Michael Bloomberg väljer att ställa upp som en tredje kandidat återstår att se. Ett slutgiltigt besked lär i alla fall med största sannolikhet komma någon gång i början av mars.

Det eftersom Bloombergs rådgivare anser det som den senaste tidpunkten för när Bloomberg bör träda in i loppet om han ska kunna kvalificera sig och framstå som en oberoende kandidat på valsedeln i alla 50 stater, skriver den amerikanska dagstidningen.

Tyck till