ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Anitra Steens och Göran Perssons markbråk i rätten

  • Foto: TT

I dag inleds rättegången mot Anitra Steen som stämts för hemfridsbrott. Hennes make Göran Persson, den tidigare statsministern, har däremot avskrivits från åtal, rapporterar Södermanlands Nyheter.

Paret Persson och Steen polisanmäldes för hemfridsbrott förra hösten då ett par i Katrineholm, som arrenderar mark av dem uppgav att markägarna ska ha gått in på tomten utan tillstånd och fotograferat. Steen, som tagit på sig hela ansvaret, hävdar att hon haft rätt att gå in i egenskap av markägare.

Katrineholmsparet, som äger ett fritidshus, har arrenderat marken vid Båvens strand utanför Gnesta i 35 år – något som markägarna enligt tidningen vill sätta stopp för. Arrendet sade Göran Persson upp förra året och hänvisade till att marken behövdes till jordbruk.

Tyck till