ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Trump: Jag skulle kunna skjuta någon

  • Foto: Mary Altaffer / TT
Den amerikanske miljardären och presidentaspiranten Donald Trump skulle kunna skjuta någon utan att förlora väljarstöd. Det förklarade han under ett kampanjmöte i Sioux Center i Iowa, apropå hotet från sina republikanska rivaler.

"Jag skulle kunna ställa mig mitt på Femte avenyn (i New York) och skjuta någon, och jag skulle ändå inte förlora några väljare", sade Trump.

Fastighetsmagnaten upprepade inte uttalandet under ett senare möte i staden Pella. Samtidigt underströk Trump, som kritiserats för sina drastiska uttalanden, för de församlade supportrarna där att han kommer att tona ner sin retorik om han väljs till president.

Enligt den senaste mätningen från Reuters-Ipsos stöds Trump av 40,6 procent av republikanernas väljare nationellt. I Iowa leder han med 37 procent av stödet, före Texassenatorn Ted Cruz som stöds av 26 procent, enligt CNN/ORC.

Tyck till