ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Iran köper 114 plan av Airbus

Iran är tillbaka som handelspartner för flera länder nu när sanktionerna mot landet lyfts.

Irans president Hassan Rouhani kommer under veckan att besöka Frankrike. I samband med det besöket kommer landets flygjätte Iran Air också underteckna ett köp av inte mindre än 114 Airbusplan, rapporterar nyhetsbyrån AFP med hänvisning till den iranska transportministern Abbas Akhoundi.

Iran är också i akut behov av att modernisera sin flygflotta. Av 250 plan är det bara 150 som fungerar. Totalt behöver landet köpa in 400 medel- och långdistansplan och 100 kortdistansplan, bedömer transportministern som tillägger att landet förhandlat i tio månader med Airbus.

Sanktionerna har emellertid stått i vägen för en affär. Den iranska presidenten är i veckan på besök i Italien och Frankrike. Paris besöks på onsdag.

Tyck till