ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Goldman Sachs och Citigroup: Då vänder oljan

  • Foto: Colourbox

Storbankerna Goldman Sachs och Citigroup bedömer att oljepriset börjar att återhämta sig först under det andra halvåret.

Den svaga starten på året för just oljan har satt press på världens börser, men med tiden kan utvecklingen för den svarta energivaran förändras bedömer alltså de två Wall Street-firmorna.

Citigroups Ivan Szpakowski bedömer att en botten kommer att nås inom en till tre månader och att priserna blir högre under andra halvåret. Snittpriset bedöms bli 41 dollar per fat, motsvarande 352 kronor, i det tredje kvartalet och 52 dollar i det fjärde, motsvarande 447 kronor, skriver Seeking Alpha.

"Det kommer en våg av utbud från Iran, men när det är gjort så kommer det att vara oförändrat....det är då man kan se en vändning för oljan", uppger storbanken.

Goldman Sachs å sin sida upplever att det kommer tidiga tecken på en inbromsning av produktionen, vilket skulle kunna skapa en positivt marknad, en så kallad bull market, efter nio månader eller dylikt. Analytikern Jeffrey Currie uppger att han inte längre är den mest pessimistiska i rummet, men att han fortfarande inte är positiv. Oljepriset bedöms av Goldman Sachs handlas i intervallet 20-40 dollar, motsvarande 172-344 kronor.

Tyck till