ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Carin Jämtin: Vi måste bli bättre på att berätta

  • Carin Jämtin. Foto: Janerik Henriksson/TT

Carin Jämtin, Socialdemokraternas partisekreterare, säger att det politiskt har varit ett mycket tufft år. Ändå, säger hon, har regeringen successivt tagit tag i de politiska utmaningarna på områden som exempelvis skolan, arbetslösheten, pensionärerna och flyktingetableringen.

 Men det är framför allt en sak som inte fungerat, menar Jämtin:

"Regeringen måste, och vi måste, bli bättre på att skapa oss utrymme att beskriva allt det här positiva som händer i Sverige."

TT: Men om det är så — varför har ni varit dåliga på att berätta?
"Det får vi analysera på olika sätt", svarar Jämtin.

Hon säger att partiet tar opinionssiffrorna på allvar. Samtidigt är fortsatt hårt arbete och presentation av politiska lösningar det viktigaste för att vända trenden, säger hon.

På frågan om Moderaterna (M) kan tänkas kaxa till sig mera utifrån sin nya styrkeposition svarar Jämtin att det måste vara upp till M-ledningen, men också att det parlamentariska läget inte har förändrats.

"Jag tror också att Moderaterna, precis som vi och de flesta andra politiska analytiker i Sverige, vet att opinionsmätningar går upp och ner och att det ofta också har varit knepigt i opinionen för regeringar i början av en mandatperiod."

Tyck till