ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Makedonien billigaste turistlandet

Makedonien är det billigaste landet att vara turist i, enligt Forex semesterindex. Polen, Rumänien, Bulgarien och Serbien ligger också bra till för den som reser med liten budget.
Monaco kräver däremot att man har råd att leva på stor fot.

Forex, som växlar resevaluta, har rankat kostnaderna i 75 länder. I indexet ingår typiska turistkostnader som hotell, restaurangbesök, taxiresor, kaffe och öl. Av de tio billigaste länderna ligger åtta i det gamla Östeuropa, bara Malaysia och Indien tränger sig in på listan.

Valutan påverkar val av resmål, men bara när det är relativt kända och populära resmål. Fler reser exempelvis till Polen, Lettland och Tjeckien, men relativt okända Makedonien minskar trots att det är prisvärt, säger Karin Starkman Ahlstedt, före detta resejournalist och nu pr-ansvarig på resebyrån Ticket som har polska Krakow som sin favorit när det gäller prisvärda resmål.

En otroligt mysig och historiskt intressant stad med massor av billiga och bra restauranger, säger Karin Starkman Ahlstedt som också pekar på att populära Turkiet har en prisnivå som är 40 procent lägre än i Sverige, enligt Forex index.

Det bidrar förstås till att Turkiska solkusten tillhör svenskarnas favoriter, säger hon.

Överlägset dyraste turistlandet är Monaco med en prisnivå 81 procent över Sveriges.

Tyck till