ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

KD vill se över nyanländas förmåner

  • KD-ledaren Ebba Busch Thor. Foto: Henrik Montgomery/TT

KD-ledaren Ebba Busch Thor välkomnar en diskussion om vilka välfärdstjänster som personer med tillfälligt uppehållstillstånd, permanent uppehållstillstånd respektive svenska medborgare ska ha rätt till.
Men det är klokt att gå varsamt fram, anser hon.

"Det finns en risk för att man bygger upp ett parallellsamhälle, att vi får en situation där några har tillgång till allt och andra hamnar efter", säger Busch Thor i Ekots lördagsintervju.

Häromdagen skrev Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra och partiets ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson på DN Debatt att personer med tillfälligt uppehållstillstånd inte automatiskt bör få tillgång till välfärdstjänster och ersättningar.

"Vi är beredda att diskutera det här vidare", säger Ebba Busch Thor, som i intervjun även trycker på att KD presenterade ett liknande förslag för ett år sedan.

Hon värjer sig mot kritiken, både internt i partiet och utifrån, om att KD under henne styrt mot en "hårdare" och "tuffare" flyktingpolitik.

"Att vi nu får ordning och reda i asylsystemet, det tycker jag handlar om att stå upp för människovärdet och de utsatta."

Tyck till