ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Hyra handelsfartyg är nu klart billigare än att hyra en Ferrari

Kinas avmattning vad gäller ekonomisk tillväxt har satt djupa spår i shippingvärlden.

Kurserna för att hyra ett 335 meter långt handelsfartyg kostar nu mindre per dag än att hyra en Ferrari. Kurserna för att hyra ett så kallat capesizeskepp har rasat med 92 procent sedan i augusti till 1.563 dollar per dygn, motsvarande cirka 13.400 kronor.

Det är cirka en tredjedel av dagskostnaden för att hyra en Ferrari F40 enligt Nick Hardwick, grundare av supercarexperiences.com, skriver Bloomberg. Kostnaden inkluderar emellertid inte bränsle. Ett handelsfartyg av den här storleken bränner av runt 35 ton bränsle per dag, vilket till dagens priser kostar 34.000 kronor.

Tyck till