ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bill Gates hyllar Sverige

Den amerikanske IT-miljardären Bill Gates hyllar Tyskland och Sverige för ländernas flyktingmottagande.

"Jag tycker att Tyskland och Sverige bör gratuleras för att de har en mer öppen attityd i de här frågorna", sade Gates till BBC under Världsekonomiskt forum, som de senaste dagarna pågått i schweiziska Davos.

"USA borde följa exemplet och ta emot fler flyktingar", anser Microsoftgrundaren.

"Vi bör ha kapacitet för det".

Gates konstaterar att det totala antalet flyktingar i världen "inte är något världsrekord". Det faktum att flyktingfrågan är så pass politiskt känslig beror på att många länder har ansträngda budgetar, menar miljardären.

Tyck till