ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Så klarar du årets fattigaste helg

  • Just nu är det högtryck på pantbankerna. Foto: Bertil Ericson / TT

Årets fattigaste helg står för dörren och pantbanken har högsäsong. Men det finns andra knep för att hanka sig fram till löning.

Den här helgen är årets fattigaste, med lång tid sedan avlöning och dessutom jul, nyår och mellandagsrea som krävt sitt.

På pantbankerna är det högtryck, där många pantsätter sina värdesaker för att ha råd med vardagsutgifter, mat och hyra. På Pantbanken Sverige ökar utlåningen med 20 procent i januari.

Det är många som upplever att det är mycket månad kvar i slutet på pengarna. Vill man undvika att hamna i den här situationen finns inga genvägar — man sätter sig redan i oktober-november och funderar på vad jul och nyår får kosta, säger Arturo Arques, privatekonom på Swedbank och Sparbankerna.

Men sitter man i klistret finns många knep att ta till. Som att rensa garderoben på prylar och kläder man kanske till och med glömt bort och sälja dem på nätet.

Sätter man rätt pris från början kan man ha pengarna på kontot otroligt snabbt. Du slipper skuldsättning och blir av med prylar du inte använder samtidigt som du frigör yta i förrådet och rensar garderoben, säger Arturo Arques.

Tyck till