ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Wallström har tjänat 107.000 kr i månaden

  • Margot Wallström. Foto: Henrik Montgomery/TT

Utrikesminister Margot Wallström har de senaste 21 åren haft motsvarande 107.000 kronor i månadslön, efter skatt. Det skriver Expressen.

Dagens industri har tidigare rapporterat att Margot Wallström tjänade nästan 19 miljoner kronor efter skatt under sina tio år som EU-kommissionär i Bryssel. När hon 2009 slutade fick hon under tre år också ytterligare 4,5 Mkr efter skatt i övergångsersättning.

Expressen har granskat utrikesministerns inkomster efter Bryssel och konstaterar att Margot Wallström har haft inkomster på 27,1 miljoner kronor efter skatt sedan 1994, inklusive EU-ersättningen. Då har Expressen tagit med inkomster från FN-uppdraget, Postkodlotteriet och styrelseuppdrag.

”Hon har tjänat de här pengarna i EU och FN, och jag tycker inte att svenskar ska tjäna mindre än andra. Men just därför skulle hon givetvis kunnat ha köpt en egen lägenhet”, säger tidigare socialdemokratiska justitieministern Thomas Bodström till Expressen.

Margot Wallströms pressekreterare uppger att hon planerat köpa bostad i Stockholm.

”Tanken har hela tiden varit att köpa en egen lägenhet. Hon har varit och tittat på lägenheter. Hon har varit och tittat på lägenheter och det här var ett tillfälligt boende”, säger utrikesministerns pressekreterare Erik Wirkensjö till Expressen.

Jämför factoring och sänk kostnaderna för ditt företag! (Extern tjänst)

Tyck till