ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Twitter ses som potentiellt uppköpsobjekt efter kursfall

Twitter har utvecklats rejält svagt på börsen det senaste året och det börjar nu dyka upp allt fler kommentarer om att bolaget kan vara ett intressant uppköpsobjekt.

På onsdagen vändes en kraftig kursnedgång till ett rally efter spekulationer om att News Corp var intresserade.

Uppgifterna dementerades snabbt av News Corp. Affärstidningen Wall Street Journal, som ägs av just News Corp, menar dock att det inte är särskilt svårt att se att mikrobloggen kan ses som ett lämpligt uppköp av någon aktör. Aktien har fallit 43 procent de senaste tre månaderna och hela 67 procent sedan toppen i april 2015. Dessutom stängde aktien igår vid 17,38 dollar, (motsvarande 150 kronor) klart lägre än de 25 dollar, motsvarande 216 kronor. som var priset vid börsintroduktionen 2013.

Trots kurskollapsen rör det sig om ett stort köp. Twitter värderas till runt 12 miljarder dollar, motsvarande drygt 100 miljarder kronor, och precis som brukligt väntas ett eventuellt bud innebära en premie på minst 20 procent.

Bland kandidater som kan tänkas lägga vantarna på Twitter pekas Googles moderbolag Alphabet ut. Teknikjätten skulle bland annat kunna expandera sina annonser till Twitter samtidigt som man använder sig av Twitters data för att lära sig mer om mobila användare.Andra möjliga intressenter i USA kan enligt Wall Street Journal vara mediebolag som Time Warner eller 21st Century Fox.

Tidningen noterar dock att Twitters ledning inte har gett några indikationer överhuvudtaget om att man är öppna för en försäljning.

Tekniksajten Recode skriver samtidigt att nedgången för Twitter kan dra till sig intresse från aktivistinvesterare.

Tyck till