ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Husqvarna-konkurrent spår måttlig tillväxt

Briggs & Stratton, som till viss del konkurrerar med Husqvarna, räknar med en måttlig marknadstillväxt under den kommande säsongen i USA och behåller en försiktig syn på den globala utvecklingen.

Briggs & Stratton redovisade en vinst för det andra kvartalet av det brutna räkenskapsåret som blev rejält bättre än väntat men där försäljning understeg förväntningarna.

Nettoförsäljningen minskade under kvartalet främst på grund av ogynnsamma valutaeffekter. Förutom detta påverkades försäljningen också av lägre försäljning av jobbanläggningsprodukter och generatorer samt tajming av högtryckstvättsleveranser och lägre leveranser totalt i vissa regioner utanför USA.

Detta motverkades till viss del av ökade leveranser av motorer till kunder i Nordamerika samt högre försäljning av produkter för gräsmattor och trädgårdar i Nordamerika.

Bolaget uppdaterade i rapporten också sin helårsprognos. Vinst per aktie väntas nu hamna i intervallet 1,25-1,41 dollar per aktie, vilket kan jämföras med tidigare prognos om 1,20-1,36 dollar per aktie. Bloomberg News snittprognos låg på 1,30 dollar per aktie.

Intäkterna för helåret väntas landa på 1,90-1,96 miljarder dollar, vilket är samma som tidigare prognos och kan jämföras med analytikernas konsensus på 1,92 miljarder dollar.

Tyck till