ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Svenskarna på Forbes maktlista

  • Foto: Henrik Montgomery/TT

Nu lanserar Forbes sin årliga lista över unga makthavare. En handfull svenskar kan kalla sig mäktigast i sin bransch, och flest dominerar i nöjesbranschen. 

Varje år listar Forbes de 30 personer under 30 år som har störst inflytande i tio branscher. Listorna kallas för "30 under 30".

Några av svenskarna på medielistan är Dan Carlberg, Patrik Ring och Mattias Swenson, som tillsammans med Daniel Swenson och Daniel Gren, startade Bloglovin 2008. Tjänsten gör det möjligt att hitta och följa bloggar. 

På nöjesbranschens lista återfinns Alicia Vikander med hänvisning till hennes Golden Globe-nomineringar för insatsen i filmen "Ex Machina". På samma lista finns även Avicii, som dominerar i musikvärlden, och PewDiePie, som är världens bäst betalda Youtube-stjärna, enligt Forbes

På policylistan syns Anton Abele som var riksdagsledamot för Moderaterna under mandatperioden 2010-2014. Forbes motiverar hans placering med hans arbete mot gatuvåld.

På samma lista finns Saivosh Derakhti som bland annat föreläser om konsekvenserna av antisemitism och har tilldelats Raoul Wallenberg-priset.

En av de mäktigaste inom vetenskap och medicin är Mattias Ivarsson som har grundat företaget Inositec. 

Tyck till