ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Nordström: Jag tog beslutet i morse

  • Foto: TT

Kommunals ordförande Annelie Nordström meddelade på onsdagen att hon avgår vid nästa kongress i maj. Beslutet fattade hon tidigare under onsdagen. Det säger hon i Aktuellt.

Annelie Nordström bestämde sig så sent som på onsdagsmorgonen om att hon skulle avgå. Det berättade hon i SVT:s Aktuellts 21-sändning.

”Det var i morse när vi hade vår förbundsstyrelse samlad. Vi tror att medlemmarna behöver välja en ny ordförande som kan ta förbundet in i framtiden för det finns så många viktiga utmaningar”, säger Anneli Nordström till Aktuellt.

På frågan om varför hon inte avgår omedelbart utan väntar till kongressen i maj hänvisar Annelie Nordström till den kommande avtalsrörelsen.

”Vi har en mycket viktig avtalsrörelse. Våra medlemmars villkor är fortfarande lika dåliga och det behöver vi ha kraft att ta tag i parallellt med att vi städer upp i förbundet. Det behövs människor till det”, säger Annelie Nordström till Aktuellt.

Efter dagens presskonferens har en del av Kommunals medlemmar uttryckt besvikelse mot att inte hela styrelsen avgår.

”De andra har sina speciella ansvarsområden, men jag har huvudansvaret, det är förklaringen till det. Att i det här läget lämna skutan utan att det finns någon ledning kvar menar jag hade varit ansvarslöst”, säger Annelie Nordström i Aktuellt

Tyck till