ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Löfven öppnar för M-förslag

"Vi måste tänka till här". Statsminister Stefan Löfven svarade undvikande på hur han ser på Moderaternas förslag om begränsad rätt till välfärd för flyktingar utan permanent uppehållstillstånd.

Moderatledaren Anna Kinberg Batra och partiets ekonomisk-politiske talesman Ulf Kristersson skriver på DN Debatt i dag att det inte kan vara en självklar del av det svenska samhällskontraktet att den som inte bor permanent i Sverige, och heller inte har arbetat här, ska ha samma tillgång till välfärdstjänster som den med permanent uppehållstillstånd, svenskt medborgarskap eller som genom arbete har kommit in i välfärdssystemet.

Statsminister Stefan Löfven kommenterade utspelet i Davos i dag:

”Vi får nog tänka till vad som är bäst både för Sverige och för de människor som finns här”, sa Stefan Löfven.

Han medgav att han inte kan detaljerna i M:s förslag, men verkade villig att titta på frågan.

”Exakt hur det ska formuleras får vi återkomma till, men vård som inte kan anstå eller att barn som finns i landet en längre tid inte ska ha rätt till skola, det vore förödande för det barnet eller den ungdomen”, sa Stefan Löfven. 

Tyck till