ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Iran tror på massiv tillväxt

  • Mohammad Nahavandian, stabschef till Irans president. Foto: NTB scanpix

Irans regering tror att landets ekonomi kommer växa med i snitt 8 procent om året under de närmaste fem åren. Det skriver CNN Money.

Det var i lördags som USA och EU avskaffade sanktionerna mot Iran vilket återigen ger landet tillgång till världsmarknaden. Och Iran har stora förhoppningar på vad de lyfta sanktionera kommer betyda för landets ekonomi.

I ett tal i Davos sa Mohammad Nahavandian, stabschef till Irans president Hassan Rouhani, att landets ekonomi kommer växa med i genomsnitt 8 procent om året under de närmaste fem åren, skriver CNN Money.

”Iran kan vara en av de mest lovande tillväxtmarknaderna under de kommande decennierna. Det finns så många företag som visat intresse inom energisektorn, informations- och kommunikationsteknik samt transportsektorn”, säger Mohammad Nahavandian enligt CNN Money.

Att sanktionerna avslutats innebär även att Iran snart kommer få tillgång till nästan 1.300 miljarder kronor som frysts utomlands. Dessa ska bland annat investeras i oljesektor för att Iran snabbt ska kunna ta en ordentlig del av den globala oljemarknaden. Mot slutet av 2016 siktar man på att ha ökat produktionen med 1,5 miljoner fat om dagen.

Tyck till