ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Assange kan höras om våldtäktsfall

Wikileaks grundare Julian Assange kommer att förhöras med frågor från svenska åklagare "väldigt snart" säger Ecuadors president Rafael Correa. Han gav inget exakt datum för när detta kommer att ske.

Enligt Correa kommer Ecuador att hålla i förhöret på landets ambassad i London dit Assange flydde 2012.

Sveriges åklagare i fallet skickade 13 januari in en förfrågan om att förhöra Wikileaksgrundaren i London. Senare sade Ecuadors utrikesminister Ricardo Patiño i en intervju med nyhetssajten Ecuador Inmediato att man "kommer att samarbeta" men "det kommer att göras utifrån ecuadoriansk lagstiftning".

Efter att Assange besökt Sverige 2010 väcktes misstankar om fyra sexbrott. Ett fall av olaga tvång och två fall av sexuella ofredanden preskriberades i augusti 2015. Det fjärde fallet, som gäller misstänkt våldtäkt, preskriberas i augusti 2020.

Tyck till